123 Flexwonen


WSZ studio’s, Reusel

Molenberg, 5541 RN Reusel

In het najaar van 2022 heeft woningstichting WSZ 12 studio’s laten plaatsen aan de rand van nieuwbouwwijk Molenwijck. Ze werden kant-en-klaar aangeleverd, fabrikant Barli kon alles in een dag opbouwen. Omdat de units zijn gecombineerd in blokken van 4 kon het bestaande groen op het terrein zoveel mogelijk worden behouden. De woningen mogen maximaal 20 jaar blijven staan, daarna kunnen ze eventueel elders in de Kempen worden ingezet.
De all-electric woningen (32m2) hebben een woon/slaapkamer, open keuken en badkamer. Op het dak liggen zonnepanelen, ook is er een warmtepomp. Per twee woningen is er een gedeelde berging. In principe zijn de studio’s bestemd voor 1 persoon maar tijdelijke bewoning door 2 personen is toegestaan. WSZ heeft de woningen als volgt toegewezen: 10 voor reguliere verhuur (5 o.b.v. inschrijfduur, 5 via loting), 1 voor urgent zoekende, 1 voor statushouder.
Dit is het eerste project van WSZ met verplaatsbare woningen in de Kempen, de bedoeling is dat er in 2023 nog 50 van dit soort woningen bijkomen. Niet alleen van potentiële bewoners, ook vanuit omliggende gemeenten was er veel belangstelling voor het project.

Aantal woningen
12
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
WSZ
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Huurprijs
€ 523,37 (prijspeil 2022). Huurtoeslag is mogelijk
Bijzonderheden

De verhuursite stond slechts één week open, dat leverde meer dan 1000 reacties op.

Meer info Informatie over aanmelden

Vrijgekomen woningen worden aangeboden via Wooniezie.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.