123 Flexwonen


Willemstraat, Eindhoven

Willemstraat 32, 5611 HD Eindhoven

Een voormalig kantoorpand van woningcorporatie Woonbedrijf is in 2018 getransformeerd naar een tijdelijk woongebouw – uiterlijk in 2028 zal het pand plaats maken voor nieuwbouw.
Doelgroep zijn jongeren onder de 23 jaar die met spoed tijdelijk een woning nodig hebben: jong werkenden, statushouders en jongeren met woonbegeleiding. Inschrijftijd is niet van belang, wel is een motivatiebrief verplicht. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van de doelgroep.
Omdat het gebouw er maar tijdelijk staat is ervoor gekozen om oude spaceboxen van het TU/e terrein te hergebruiken. In totaal zijn er nu 101 wooneenheden waarvan 52 spaceboxen aan het gebouw, 27 spaceboxen in het gebouw en daarnaast nog 22 reguliere appartementen. Verder kent het complex een gemeenschappelijke wasruimte, een fietsenstalling en zijn er parkeerplaatsen te huur.
Op de begane grond van het gebouw is een atelierruimte voor een aantal kunstenaars en designers. Zij zorgen voor contact tussen de huurders en huidige omwonenden middels workshops of een gezamenlijk project.

Aantal woningen
101
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Woonbedrijf
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 403,76 incl. servicekosten (prijspeil 2021)
Bijzonderheden

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Meer info Informatie over aanmelden

Vrijgekomen woningen worden aangeboden via Wooniezie.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.