123 Flexwonen


UNIDS, Zaandam

Joachim Kleinsorgstraat, Zaandam

Parteon plaatste bij wijkzorgcentrum Pennemes in de Zaandamse Rosmolenwijk tien woonunits voor jongeren, waarvan er vijf gereserveerd zijn voor huurders tussen de achttien en 27 jaar met een hulpvraag, die geen andere woonruimte kunnen vinden en thuis niet meer welkom zijn. Het gaat om in totaal tien woonunits van elk drie bij zes meter en een berging. De studio’s zijn eerder gebruikt door Defensie in Den Haag en door bouwer NEZZT voorzien van een nieuwe houten gevel. Alle units hebben een eigen badkamer en keuken en zijn met vloer- en wandafwerking opgeleverd.

Er zijn vijf woningen gereserveerd voor jongeren met een ‘rugzakje’, die worden begeleid door wijkzorgcentrum Pennemes. Deze jongeren sluiten een contract voor twee jaar af, dat is gekoppeld aan een zorgovereenkomst. De andere woningen zijn te huur voor jongeren zonder hulpvraag, zodat zij elkaar kunnen bijstaan. Zij krijgen een huurcontract voor vijf jaar. Het is de bedoeling dat de jongeren na deze huurperiode doorstromen naar een ‘normale’ huurwoning.

De woonunits blijven tien jaar in Zaandam staan. Daarna worden ze door NEZZT weer gerenoveerd en opnieuw ingezet bij een ander project.

Aantal woningen
10
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Parteon
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bijzonderheden

Bouwer: NEZZT

Meer info Informatie over aanmelden Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.