123 Flexwonen


Tiny Houses Falgatuinen, Den Helder

1784 HA Nieuw Den Helder

In de Falgatuinen in Nieuw Den Helder is een Tiny House project gestart door Gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder. Er is plaats voor 33 tiny houses. De omgeving is parkachtig. De bewoners bouwen zelf hun tiny house. Dit kan met hout, stro of andere materialen. Het is ook mogelijk om zo’n huisje te laten bouwen. De oppervlakte van de begane grond mag niet meer dan bruto 32 m² zijn, een eventuele verdieping maximaal 16 m².

De grootte van de kavels varieert van 550m² tot 1100m². De woningstichting verhuurt de kavels voor 200 euro per 600m² per maand.  Een rekenvoorbeeld: De huur voor een kavel van 800m² bedraagt dan (800/600 x 200 euro) 267 euro per maand.  De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd. De toekomstige bewoners krijgen de mogelijkheid om de grond direct onder hun huis te kopen. Dat brengt wellicht de financiering van de tiny houses via een bank dichterbij. Die grondprijs bedraagt dan €230,- euro per m² (excl. btw). De overige grond van de kavel wordt verhuurd voor de bovengenoemde prijs.

Op twee van de kavels zijn Tiny huurhuisjes in de sociale huur gerealiseerd: het Vissershuisje en het Rupshuisje. Beide zijn ontwerpen van architectenduo Min2 bouw-kunst uit Bergen die goed passen in de parkachtige omgeving van het project. Het Vissershuisje is al verhuurd. De bouw van het Rupshuisje zal naar verwachting begin 2020 starten.

Aantal woningen
33 kavels
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woningstichting Den Helder
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, koop
Huurprijs
kavelhuur ca. €267 per maand (kavels voor 200 euro per 600m2 per maand)
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Belangstellenden kunnen zich melden via het emailadres: squartel@wsdh.nl. Wij willen graag naam, adres, aantal bewoners, telefoonnummer en emailadres weten.

U komt dan op de belangstellendenlijst Tiny House Den Helder te staan. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief met de laatste informatie over het Tiny House Project.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.