123 Flexwonen


Telkesveld, Helmond

Telkesveld, Helmond

In een nieuw deel van de Helmondse wijk Brandevoort (“Brainport Smart District”) zijn in april 2022 52 flexwoningen geplaatst van het type mHome. Het betreft 42 vrije sector huurwoningen en 10 sociale huurwoningen. Van deze laatste zijn er 6 gereserveerd voor cliënten van Zorginstelling Oro, als Begeleid Wonen-plekken. De woningen blijven minimaal 15 jaar staan, mogelijk ook langer.

Een mHome is een modulaire, duurzame en comfortabele 3-kamerwoning, geschikt voor 1 à 2-persoons huishoudens. De woningen zijn bij oplevering voorzien van een compleet ingerichte en afgewerkte badkamer en een keuken met o.a. koelkast, 4 pits inductiekooktoestel en recirculatiekap. Wasmachines en drogers staan in het gemeenschappelijke gebouw, er is geen aansluiting in de woning zelf. In de sociale huurwoningen kan ook geen vaatwasser worden aangesloten. Iedere woning is aangesloten op 4 zonnepanelen, van 380 WP per zonnepaneel. Warm water komt uit een boiler, de woning wordt verwarmd via lucht/lucht warmtepomp. Ook hebben de woningen een warmte-terugwin-installatie (WTW). De toevoer en afvoer van lucht in een mHome gebeurt automatisch, dankzij een CO2 vraaggestuurd mechanisch ventilatiesysteem. Daarnaast heeft de woning draaikiepramen, en een eigen, externe berging van 2.20 bij 1.50. De units worden in de fabriek gebouwd en in één keer naar de eindbestemming getransporteerd. Er is dus nauwelijks stikstofdepositie tijdens de bouw.

Aantal woningen
10 sociale huur, 42 vrije sector
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
mHome
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, huur onbepaalde duur
Huurprijs
sociale huur € 760,- Vrije sector € 925,- of € 950,- excl servicekosten (prijspeil 2023)
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over huren in het project staat op de website van mHome.  Kandidaathuurders wordt gevraagd een persoonlijke motivatiebrief in te dienen.
De minimale huurperiode is 1 jaar.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.