123 Flexwonen


’t Slothuys, Spanbroek

Zaagmolenweg 14, 1715 GB Spanbroek

’t Slothuys in Spanbroek was ooit een verzorgingstehuis annex zorghotel. In 2007 kocht een vastgoedontwikkelaar het pand om het te slopen en er woningen te bouwen. Door de crisis bleek dit plan op korte termijn niet haalbaar. Om leegstand te voorkomen kon uitzendbureau NL Jobs het gebouw tijdelijk in gebruik nemen voor huisvesting van buitenlandse werknemers. De gemeenteraad ging in 2008 akkoord met een tijdelijke exploitatievergunning, die steeds om de vijf jaar verlengd is.

Door de vroegere bestemming als hotel en verzorgingstehuis was het gebouw makkelijk te transformeren. Ook kon vrijwel al het meubilair worden overgenomen. De investering, die het uitzendbureau volledig zelf gedaan heeft, is met name gaan zitten in het vervangen van de professionele keuken, het aankopen van extra witgoed en aanleggen van brandbeveiliging. Het pand is ingericht als een woongroep voor 160 met name Poolse medewerkers van NL Jobs. De meesten zijn jonge seizoenarbeiders in de agrarische sector die het werk puur doen om geld te verdienen en slechts korte tijd in Nederland verblijven. Koken gebeurt in de gemeenschappelijke keuken. Effectief heeft iedere bewoner ruim 16 m2 tot zijn beschikking, maar het pand kent een grote tuin en enkele gemeenschappelijke ruimtes. Tevens kan op eigen terrein geparkeerd worden.

 

Aantal woningen
80 tweepersoonskamers met eigen sanitair
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
NL-Jobs
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
ca. € 80 pp per week
Bijzonderheden

In het gebouw zit een kleine vestiging van het uitzendbureau. Daarnaast wonen er twee beheerders die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en het onderhoud. Voor de bewoners geldt een streng regime waarin misdragingen directe consequenties hebben. Ze moeten zelf hun kamer schoonhouden, drank is in principe alleen daar toegestaan en bezoek wordt tot het minimum beperkt. Hier tegenover stelt NL Jobs een activiteitenprogramma met taallessen, uitjes, deelname aan de plaatselijke voetbalclub en de katholieke parochie. De arbeidsmigranten draaien hierdoor mee in de lokale gemeenschap.

Meer info
Informatie over aanmelden

De huisvesting in dit complex wordt toegewezen door uitzendbureau NL-Jobs aan eigen medewerkers.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.