123 Flexwonen


Studentenhuisvesting Berenkuil, Eindhoven

Lombokpad, 5641BZ Eindhoven

Studentenhuisvester Vestide heeft 300 studentenwoningen gerealiseerd op het terrein vlakbij de Berenkuil in Eindhoven. Er is gekozen voor verplaatsbare prefabwoningen die gebouwd worden in de fabriek van Jan Snel in Montfoort. Op de bouwlocatie worden ze op elkaar gestapeld. De woningen zijn bestemd voor internationale studenten die studeren aan de Fontys Hogescholen of aan de Technische Universiteit Eindhoven. De eerste woningen waren eind oktober 2019 klaar en begin december werden de laatste woningen opgeleverd.

Er zijn totaal 4 bouwblokken van 4 verdiepingen; 3 bouwblokken van 78 woningen en 1 blok met 66 woningen.
De gemeubileerde studio’s zijn 3 bij 6 meter (18m2) en hebben een eigen keuken en badkamer met toilet. De verwarming en warmwatervoorziening is elektrisch en er liggen zonnepanelen op de daken. De huurprijs is €618 per maand, inclusief energiekosten, water, internetaansluiting en servicekosten. De studenten kunnen huurtoeslag aanvragen, en dan betalen ze ongeveer €400. Er zijn gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasmachineruimte en een ontmoetingsruimte. Op het terrein komen 16 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor circa 400 fietsen.

De studentenwoningen blijven voor een periode van 15 jaar op het terrein staan. Daarna zoekt Woonbedrijf naar een nieuwe locatie om de units te plaatsen en krijgen ze een tweede leven.

Op initiatief van Woonbedrijf/Vestide worden in het najaar van 2022 nog eens 78 studentenstudio’s geplaatst op hetzelfde terrein. Ook deze units komen uit de fabriek van Daiwa/Jan Snel.

Aantal woningen
300
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Vestide
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
€618 inclusief gwl en servicekosten
Bijzonderheden

Bouwer: Jan Snel

Meer info Informatie over aanmelden Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.