123 Flexwonen


‘Stepstone’, Amsterdam

Gustav Mahlerlaan 20, 1081 LA Amsterdam

Corporatie Lieven De Key heeft dichtbij de Vrije Universiteit een 80 meter hoge woontoren laten bouwen met 216 huurappartementen bestemd voor starters tussen de 18 en 28 jaar. Zij krijgen een jongerencontract en mogen er maximaal 5 jaar wonen. In die tijd bouwen ze woonduur op bij Woningnet/ MijnDak.
De oppervlakten van de woningen variëren van 23-52 m2; bijna allemaal hebben ze een balkon. Op de bovenste verdieping zijn een aantal maisonnettes.
Er zijn ook voorzieningen die bijdragen aan sociaal contact tussen de jongeren: op de begane grond en 1e verdieping is een gemeenschappelijke huiskamer. Op de 23e verdieping is een dakterras waar bewoners kunnen sporten. Het gebouw is ontworpen met veel glas, balkons en verticaal groen langs de gevels. Er is ook een stalling (zonder oplaadpunten) voor fietsen en scooters, maar geen parkeerplaatsen voor auto’s.
De appartementen zijn in maart 2024 opgeleverd.

Aantal woningen
216
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Lieven De Key
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 418 tot 752, excl. servicekosten (prijspeil 1-1-2021).
Bijzonderheden

Met het oog op de toekomst zijn de constructie en installaties zo ontworpen dat het mogelijk is de appartementen te transformeren naar grotere woningen.

Meer info Informatie over aanmelden

De appartementen worden aanboden via MijnDak Amsterdam.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.