123 Flexwonen


Spoordokgebied, Leeuwarden

Snekertrekweg 55, 8912 AA Leeuwarden

In het najaar van 2023 heeft gemeente Leeuwarden op het terrein van de voormalige Brada-slachterij 96 flexwoningen laten plaatsen. In maart 2024 worden er nog eens 96 opgeleverd. De 192 woningen zijn bestemd voor Oekraïense vluchtelingen (66 units), statushouders (66) of spoedzoekers (60). Er zijn 48 woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens en 144 voor drie- en vierpersoonshuishoudens. In totaal is er plaats voor 500 tot 650 bewoners.
Als de woningen niet meer nodig zijn voor vluchtelingen en statushouders, dan komen die units beschikbaar voor spoedzoekers. Voor hen geldt dat de woning wordt verhuurd aan minimaal 2 en maximaal 4 personen. Toewijzing aan spoedzoekers vindt in beginsel plaats op basis van volgorde van binnenkomst en beschikbaarheid van een passende flexwoning.
De woningen zijn aangekocht via het Rijksvastgoedbedrijf. Ze kunnen blijven staan tot 2034, daarna moet de grond beschikbaar komen voor permanente huizen in het nieuwe Spoordokgebied. De bedoeling is om de flexwoningen dan elders in Leeuwarden te plaatsen, of te verkopen.

Aantal woningen
192
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
gemeente Leeuwarden
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Verhuur en het beheer van de flexwoningen is opgedragen aan CareX. De woningen worden in beginsel steeds voor maximaal twee jaar verhuurd, met uitzondering van de Oekraïense vluchtelingen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.