123 Flexwonen


Pasar Malamstraat, Almere

Pasar Malamstraat 168, 1336 CM Almere

In de Indische Buurt in Almere wordt in het voorjaar van 2023 een complex met 211 tijdelijke appartementen opgeleverd, voor in totaal 400 tot 600 bewoners. Het zijn compacte tweekamerwoningen (36 m2), met in de woonkamer een keukenblok met kookplaat en koelkast. Er is een aparte slaapkamer en een badkamer. De woningen worden ingericht met een stapelbed, een bedbank en een tafel met stoelen en keukenartikelen. Verder komen er gemeenschappelijke voorzieningen zoals wasruimtes, een recreatieruimte, een kantoorruimte voor de beheerder en spreekkamers.
De units zijn de eerste drie jaar (of zolang dat nodig is) bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne, daarna worden ze geschikt gemaakt voor andere spoedzoekers.
Het complex is gebouwd in opdracht van woningcorporaties De Alliantie en GoedeStede. Het bestaat uit zes blokken van drie of vier verdiepingen en blijft maximaal 10 jaar staan. Het ontwerp is van Studio Selva, de bouwer is De Meeuw.

Aantal woningen
211
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
De Alliantie, GoedeStede
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

In de opvangfase huurt de gemeente de woningen en wijst ze toe. Daarna worden de woningen verhuurd door De Alliantie en Goedestede.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.