123 Flexwonen


MHP Californië, Grubbenvorst

Venrayseweg 111, 5928 RG Venlo

Ontwikkelaar KaFra Housing heeft toestemming gekregen om in het glastuinbouwgebied Californië, tussen Venlo en Horst, 200 flexwoningen te bouwen voor 800 arbeidsmigranten. Het complex kreeg de naam MHP (Mobile Home Park) Californië.  De kwaliteit van de huisvesting is o.a. gebaseerd op het rapport van de commissie Roemer.
Op het stuk grond van 14,4 hectare komt naast de 200 chalets een parkeerterrein voor 314 auto’s, verder zijn er binnen- en buiten-fitnessruimtes gepland, drie volleybalvelden, barbecuehoekjes, een loungehoek en een fietsen-uitleen. Op het terrein komt een beheerderswoning en er is 24/7 toezicht. Het park is bedoeld voor shortstay, de migranten kunnen er maximaal vier maanden aaneengesloten verblijven.
Oorspronkelijke bezwaren van buurtbewoners zijn inmiddels van de baan na aanpassing van de plannen (o.a. extra straatverlichting), en de tegemoetkoming van KaFra in mogelijke kosten voor de omwonenden.
De eerste 92 woningen zijn geplaatst in september 2023, de resterende 108 volgen uiterlijk eind 2023.

Aantal woningen
200
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
KaFra Housing
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
arbeidsmigranten, vluchtelingen
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies, wonen
Contractvorm gebruiker
gebruikscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bijzonderheden

De komende tijd kan een deel (max. de helft) van de woningen ook worden gebruikt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Gemeente Venlo zal in dat geval die woningen huren van Kafra.

Meer info Informatie over aanmelden

De woonruimte in dit complex wordt via werkgevers of uitzendorganisaties verhuurd.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.