123 Flexwonen


LOhuizen, Oostelijk Havengebied Amsterdam

Th. K. van Lohuizenlaan 30, Amsterdam

Woningcorporatie de Alliantie bouwde aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam-Oost tachtig tijdelijke woningen voor jonge statushouders en andere jonge starters. Het complex is gebouwd door Nezzt, een bouwconcept van geprefabriceerde units van de Meeuw. De units kunnen in de toekomst gedemonteerd worden en elders weer opgebouwd. Er zijn drie woningtypen: 16 éénpersoonsstudio’s van 14 m2, 49 grotere éénpersoonsstudio’s van 24 m2 en 16 tweepersoonsappartementen van 32 m2. Alle woningen hebben eigen voorzieningen, maar er zijn ook verschillende algemene ruimten in het complex om ontmoeting tussen bewoners en hun buurtgenoten te stimuleren.

De corporatie heeft Socius Wonen gevraagd om de toewijzing en het beheer van de woningen te oganiseren. Dat gebeurt d.m.v. zelfbeheer door de bewoners die daarbij gecoacht worden door Socius. Verder wordt nauw samengewerkt met de buurtcoöperatie van het Oostelijk Havengebied en buurtorganisatie BOOST, die erop gericht is nieuwkomers in contact te brengen met bewoners in de omliggende buurten. In het pand bevindt zich LOkaal, dat is een ook met de buurt gedeelde ruimte op de begane grond, waar van alles wordt georganiseerd: bewoners leren samen bij het taalcafé en eten en koken gezellig samen waarbij bijzondere en lekkere gerechten de revue passeren.

Aantal woningen
81
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
De Alliantie i.s.m. Socius
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
14m² studio: € 500,60, 24m² studio: € 535,10 als je onder de 23 bent of € 617,60 als je ouder bent, 32m² appartement: € 741,65 (prijspeil 2018, inclusief water, electra en servicekosten)
Bijzonderheden

bewoners krijgen een jongerencontract voor 5 jaar en behouden hun inschrijfduur bij Woningnet

Meer info Informatie over aanmelden

Hier vind je informatie over wonen in Lohuizen en aanmelden bij Socius

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.