123 Flexwonen


Koningsvoorde, Tilburg

Generaal Smutslaan, Tilburg

In Tilburg bedacht woningcorporatie TBV Wonen een creatieve oplossing voor een oud gebouw. De leegstaande vleugel van zorgcentrum Koningsvoorde aan de Generaal Smutslaan biedt nu 59 appartementen voor tijdelijke bewoning. Aanvankelijk werd er een handvol anti-kraakbewoners gehuisvest. Dat werd aangevuld met een tiental jongeren die doorstromen vanuit bij voorbeeld Sterk Huis of het RIBW. De overige appartementen zijn verloot onder spoedzoekers. Bewoners kunnen huurtoeslag krijgen voor hun zelfstandige woning. Zij dienen wel een dagbesteding te hebben. Leegstandsbeheerder Alvast houdt enkele dagdelen een oogje in het zeil. Beheerders kunnen zonodig terugvallen op zorgprofessionals of wijkmedewerkers van TBV Wonen.

De zelfstandige appartementen met eigen keuken en sanitair variëren tussen de 35 en 55 m2Samen met ongeveer 15 andere bewoners woont u aan één gang. De huur is inclusief gas, water, elektra, schoonmaken algemene ruimtes. De all-in prijzen liggen tussen de 425 euro voor de kleine appartementen en 640 euro voor de grote appartementen. Over 2 jaar zal het gebouw worden gesloopt. Tot die tijd hebben bewoners de tijd een reguliere woning te vinden.

Aantal woningen
59
Aard gebouw
bestaand gebouw
Eigenaar/verhuurder
woningcorporatie TBV
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
tussen €450 en €640
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Bij TBV Wonen reageren belangstellenden op een advertentie op het woningverdeelsysteem Woning in Zicht (WIZ). Ze bepalen zelf of er sprake is van spoed, loting bepaalt wie een appartement krijgt.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.