123 Flexwonen


Katzensprung, Vaals

Sneeuwberglaan 1, 6291 HB Vaals

In Vaals, slechts 3,5 kilometer van studentenstad Aken (Duitsland) staat het complex Katzensprung, met 461 studentenwoningen. Aken zelf heeft niet veel woonruimte voor de vele tienduizenden studenten, vandaar dat graag wordt uitgeweken naar Vaals. Het complex is in 2016/2018 gebouwd door Jan Snel, en is sinds 2020 eigendom van Xior Student Housing.
Elke studio (22m2) heeft een keukenblok en een natte cel met wastafel, douche en wc. Er is ruimte voor een studeer-/eettafel en voor een zithoek. Het bed is verhoogd met daaronder ruimte voor kleding en andere opslag. Het complex bevat verder verschillende ontmoetingsruimten (bibliotheek, tv, games (pool, tafelvoetbal, darts)), wasserettes en een fietsenstalling. Er zijn goede bus- en fietsverbindingen met Aken; ook kan men een parkeerplaats huren.

Aantal woningen
451
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Xior Student Housing
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
€ 400-420 (incl. huurtoeslag € 226, excl. servicekosten € 175; prijspeil 2023)
Bijzonderheden

Het complete casco van gekoppelde units is in 4-5 weken neergezet, met snelheden tot 1 unit per 20 minuten. Vervolgens nam de afbouw nog 4-5 maanden in beslag.

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over huren in het complex staat op de website van Xior. De minimale huurperiode is 12 maanden.
Huurtoeslag is mogelijk voor EU-studenten van 18 jaar en ouder die zijn ingeschreven bij de gemeente Vaals. De eenmalige kosten bij aanvang van de huurovereenkomst zijn € 950 (incl. € 750 waarborgsom).

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.