123 Flexwonen


Irenehof in Peel en Maas

Loenhofstraat, Panningen

De Irenehof in Panningen is een pilot van Wonen Limburg, gemeente Peel en Maas en Neptunus om ervaring op te doen met tijdelijke huisvestingsconcepten. In een sterk veranderende markt is het project een duurzaam en flexibel alternatief voor vaste bouw. De in 2014 geopende accommodatie zal voor ongeveer 10 jaar blijven staan. Door het demontabele karakter kan het gebouw bij veranderende behoefte in de toekomst aangepast en gedemonteerd worden. De Irenehof richt zich op het zogeheten midstay-segment: huisvesting voor maximaal twee jaar.  Het is de bedoeling dat bewoners, die om wat voor reden dan ook snel goede en betaalbare huisvesting zoeken, uiteindelijk doorstromen naar reguliere huisvesting. Daarin worden ze ook actief gestimuleerd. Wonen Limburg is verantwoordelijk voor het beheer. Neptunus ontwikkelde en plaatste het gebouw. Gemeente Peel en Maas zorgde voor de infrastructuur. Het demontabele complex is in 3,5 maand gebouwd. Alle materialen zijn opnieuw te gebruiken.

Aantal woningen
48 plaatsen, verdeeld over 20 appartementen: 16 voor maximaal 2 personen en 4 voor maximaal 4 personen.
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Wonen Limburg samen met Neptunus en gemeente Peel en Maas
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, arbeidsmigranten, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
De huurprijs voor een tweekamerappartement is € 443,63, voor een driekamerappartement € 570,57 per maand (prijspeil 2014)
Bijzonderheden

Een inloopmiddag werd door omwonenden als zeer positief ervaren. Zij waren blij verrast met de uitstraling van het gebouw: zij hadden, gezien het tijdelijke karakter van het gebouw, containers of units verwacht. Een veelgehoorde reactie was: ‘Dit hadden jullie veel eerder moeten doen’

Meer info Informatie over aanmelden

De huisvesting in dit complex wordt verhuurd en toegewezen door woningcorporatie Wonen Limburg

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.