123 Flexwonen


Het Kompas op Zuid, Tilburg

Ringbaan-Zuid 486, 5026 PA Tilburg

Woningstichting Tiwos laat in het najaar van 2023 een complex met 96 flexwoningen plaatsen voor een gemengd wonen-project: 60% spoedzoekers en 40% zorgverlaters. Deze laatsten hebben hun zorgtraject bij Prisma, RIBW Brabant of SMO Traverse dan succesvol doorlopen en zijn weer toe aan zelfstandig wonen.
De studio’s (36m2) zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens. Het hoekvormige gebouw wordt 5 verdiepingen hoog, met een houten gevel, waardoor het een duurzame en mooie uitstraling krijgt. In het complex komt ook een ontmoetingsruimte met een gezamenlijke keuken. Aan de achterzijde is een gezamenlijke tuin gepland, in combinatie met voldoende parkeergelegenheid voor bewoners én bezoekers.
Omdat dit een gemengde woonvorm wordt waarin wederkerigheid en een goede buur zijn centraal staat is motivatie een van de uitgangspunten bij de toewijzing van de woningen. Dit geldt zowel voor de spoedzoekers als voor de mensen die uitstromen uit een zorginstelling. Beide groepen bewoners worden gestimuleerd om activiteiten met elkaar te ondernemen en elkaar te leren kennen, om zo een stabiele woonsituatie te creëren. Een begeleidings/beheer-team is aanwezig, ook voor het contact met de buurtbewoners.

Gemeente Tilburg heeft deze locatie beschikbaar gesteld voor 15 jaar en wil na die tijd kijken welke bestemming voor het terrein gewenst is. De tijdelijke woningen worden dan verplaatst naar een andere locatie. Naar verwachting kan bouwer Jan Snel/ Daiwa House Group het complex begin 2024 opleveren.

Aantal woningen
96
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Tiwos
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bijzonderheden

Belangstellenden voor het project kunnen zich aanmelden via stappegoor@tiwos.nl. Let op: dit betreft alleen informatie, geen inschrijving voor een van de woningen.

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden t.z.t. aangeboden via woninginzicht.nl.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.