123 Flexwonen


Gebouw Meander omgebouwd naar 250 sociale huurwoningen

Nieuwegein

In het voormalig kantoor Meander, vlakbij het centrum van Nieuwegein, realiseert Portaal 250 zelfstandige en betaalbare sociale huurwoningen voor singles en stellen. Bijzonder aan het project is de mix van bewoners. Het merendeel van de bewoners is net klaar met de opleiding of al even bezig met hun eerste baan. Een deel van de bewoners is statushouder of afkomstig uit de maatschappelijke opvang. Zij worden begeleid naar zelfstandig wonen.

Dit gebied ontwikkelt zich al steeds meer tot woon- en werklocatie. Door dit lege kantoorgebouw om te bouwen naar woningen verbetert de kwaliteit van het gebied. In maart 2019 startte de verbouwing tot appartementen. De oplevering gebeurt in drie fases: maart 2020, mei 2020 en december 2020. Het complex zal uit 1, 2 en 3 kamerwoningen bestaan met een gemiddelde oppervlakte van 53 m². De huurprijs bedraagt gemiddeld circa €615,- per maand. Meander staat voor zelfbeheer. Dat betekent dat huurders zich inzetten voor het beheer van het gebouw, de woonomgeving en voor elkaar. Er zal hiervoor een woonvereniging worden opgezet. 

Bij dit projcet werkt Portaal samen met de gemeente Nieuwegein, Lister, de Tussenvoorziening en Steunpunt Vluchtelingen.

Aantal woningen
250
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Portaal
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Huurprijs
varierend, gemiddeld circa € 615,- (kijk bij meer informatie)
Bijzonderheden

Zelfbeheer d.m.v een woonvereniging

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijving en verhuren vind u op de website van Meanderpark

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.