123 Flexwonen


De Pastorie, Rosmalen

Markt 1, 5241 VL Rosmalen

Een voormalige pastorie in het centrum van Rosmalen is in opdracht van Woonstichting JOOST verbouwd naar zes kamers voor jongeren met autisme. De kamers zijn ruim (17-24 m2) , de bewoners delen voorzieningen zoals keuken en woonkamer.
In de tuin van de pastorie – een gemeentelijk monument – zijn daarnaast nog 12 tiny houses (woonkamer 22 m2) geplaatst, bestemd voor jongeren met autisme die zelfstandig(er) kunnen wonen. Voor alle bewoners is begeleiding van de Leermakers Autismegroep 24/7 aanwezig in de pastorie.
De tiny houses zijn geheel in de fabriek geprefabriceerd en als een kant en klaar product op de locatie gemonteerd en aangesloten op de al eerder aangelegde fundering, riool en electra: “plug-and-play”. De woningen zijn geheel van hout en dus grotendeels biobased en circulair. Het complex is in april 2022 in gebruik genomen.
Ook de buurt is bij het project betrokken: buurtbewoners willen graag iets ondernemen samen met de bewoners van de Leermakers. Er zijn zelfs al ideeën voor een gezamenlijke moestuin.

Aantal woningen
6 kamers, 12 studio's
Aard gebouw
getransformeerd gebouw, modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woningstichting Joost
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
uitstromers zorg
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
begeleid wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract
Huurprijs
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Bewoners hebben een WLZ/GGZ3 indicatie nodig; een intake-gesprek maakt deel uit van de toewijzing.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.