123 Flexwonen


De Opaal, Utrecht

Opaalweg 232, 3523 RM Utrecht

In de populaire wijk ‘Tolsteeg’  is in het najaar van 2022 een woongebouw met 200 studentenkamers in gebruik genomen. Naast de studenten is er in elke eenheid ook plaats voor één jongere (18-27 jaar) die uitstroomt uit de zorg. Dit wordt gecoördineerd via het project Goeie Buur.
Alle kamers (14-17 m2) hebben een eigen douche en toilet, de keuken wordt gedeeld met zes tot acht huisgenoten. De keukens zijn voorzien van een vaatwasser, twee elektrische kookplaten en een grote koelkast; de huur van deze apparatuur wordt verrekend via de servicekosten. Op elke verdieping zijn grote balkons, deze dienen als ontmoetingsplaats. Het gebouw heeft verder een gemeenschappelijke waskamer, en een ruime fietsenstalling. Om het gebouw is een openbare parkachtige tuin aangelegd, waarbij bestaand groen zoveel mogelijk werd behouden. Dit groen dient ook als afscherming tegen de naastgelegen drukke weg. Het gaat om onzelfstandige wooneenheden wat betekent dat er geen huurtoeslag mogelijk is.

Aantal woningen
200
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
SSHX
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, campuscontract
Huurprijs
€ 455,- tot € 515,- p/m incl. servicekosten en gemeentelijke belastingen (prijspeil 2023). Huurtoeslag is niet mogelijk
Bijzonderheden

De bewoners kunnen gebruik maken van het Euduroam netwerk voor internet en TV.  Het aansluiten van Xbox, Playstation, Sonos, Google Home, Wireless printer of een eigen router is helaas niet mogeliijk.

Meer info Informatie over aanmelden

De kamers worden aangeboden via de website van de SSHX

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.