123 Flexwonen


De Lindeboom, Ammerzoden

Secretaris Schokkerstraat 21, 5324 EP Ammerzoden

Het voormalige woonzorgcentrum De Lindeboom is verbouwd. Sinds 2022 wonen er 21 volwassenen met een hulpvraag, zij worden begeleid door Lync naar Zorg.
In september 2023 zijn er dankzij corporatie De Kernen nog eens 16 appartementen bijgekomen: hiervan zijn er tien bestemd voor spoedzoekers uit de Bommelerwaard. Gemeente Maasdriel kan daarvoor vijf kandidaten aandragen.
De overige zes appartementen zijn voor jongeren, zij kunnen er maximaal vijf jaar blijven. Bepaalde voorzieningen, zoals woonkamer, keuken en wasruimte worden met elkaar gedeeld. Alle jongerenwoningen worden toegewezen via gemeente Maasdriel. Connect2jeugd gaat daarna de jongeren begeleiden en ondersteunen bij het zelfstandig wonen en hun eerste stappen op de woningmarkt.
Enkele grote ruimtes in het gebouw, waaronder een professionele keuken, kunnen worden gebruikt om er activiteiten voor de buurt te organiseren. Ook de tuin staat open voor de buurt. Op deze manier zou De Lindeboom een schakel tussen de buurt en de nieuwe bewoners kunnen worden.

Aantal woningen
37
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
De Kernen
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De jongerenwoningen worden toegewezen door gemeente Maasdriel; dit geldt ook voor vijf van de woningen voor spoedzoekers.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.