123 Flexwonen


Bovenkerkerweg, Amstelveen

Bovenkerkerweg 2-4, 1185 XE Amstelveen

In een leegstaand kantoorpand zijn vijf tijdelijke woningen ingericht voor economisch dak- en thuislozen: mensen die hun woning kwijt zijn door bv. werkeloosheid of een echtscheiding. Omdat ze geen psychiatrische problemen of verslavingen hebben, kunnen ze geen aanspraak maken op maatschappelijke opvang.
Bewoners kunnen er twaalf maanden blijven, om hun leven weer op de rit krijgen en een permanente woning te vinden. Ze worden in die tijd begeleid door De Regenboog Groep. De huur bedraagt € 290,- p/m incl. gas, water en licht, internet, gebruik wasmachine en belastingen. De woningen hebben gedeelde badkamervoorzieningen. Naast de vijf Regenboog-bewoners zijn er negen anti-kraak-bewoners via leegstandbeheerder Ad Hoc. In verband met mogelijke geluidsoverlast – de muren in het kantoor zijn dun – wordt er steeds een ruimte leeg gelaten tussen de woningen.
De pilot in Amstelveen wordt onder meer mogelijk gemaakt met financiering door het Rijk. Deze zogenoemde Blokhuismiddelen – vernoemd naar staatssecretaris Blokhuis – kunnen worden aangewend om het aantal dak- en thuislozen zo snel mogelijk terug te dringen. Een andere partner bij het project is Platform Woonplek, een door Deloitte en Society Impact opgericht landelijk publiek-privaat platform om woonplekken voor dak- en thuislozen te realiseren.

Aantal woningen
5
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Maarsen Groep/Zadelhof
Soort eigenaar
marktpartij, zorg- of opvanginstelling
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 290
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over aanmelden voor het project vind je op de website van De Regenboog Groep

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.