123 Flexwonen


Arnhem, het Bruishuis

Veenwortelstraat 37, 6841 KJ Arnhem

Dit voormalige verzorgingshuis is door woningcorporatie Volkshuisvesting overgedragen aan het Bewonersbedrijf Malburgen dat de verhuur en het beheer van het Bruishuis op zich neemt. De corporatie doet alleen het casco-onderhoud.  In het pand wonen ongeveer 105 eenpersoonshuishoudens. De huurcontracten zijn niet tijdelijk, maar mensen wonen hier toch niet langer dan 2 jaar. Dit heeft met name te maken met het onzelfstandige karakter van de woningen en het intensieve samenleven. Per verdieping (vijftien woningen) is een keuken, badkamer en toiletten.

Het gebouw heeft naast diverse bewoners ook een grote verscheidenheid aan bedrijvigheid in de plint en op de tweede verdieping. Er zijn grote zorgorganisaties gevestigd, een kickboxschool en een weggeefhoek. Ook heeft het wijkteam dependance in het Bruishuis. Daarnaast zijn er vergaderzalen die soms gratis aan de buurt worden aangeboden. Belangrijk is ook het restaurant waar goedkoop gegeten kan worden.

Aantal woningen
105
Aard gebouw
bestaand gebouw
Eigenaar/verhuurder
Volkshuisvesting Arnhem, verhuur, exploitatie en beheer door Bewonersbedrijf Malburgen
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, arbeidsmigranten, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Huurprijs
€ 350 – € 400 (prijspeil 2014)
Bijzonderheden

De selectie van bewoners is strenger geworden dan eerst. Men moet werk hebben of studeren. Tijdens een intakegesprek wordt gevraagd naar drank- en drugsgebruik. Men mag geen schulden hebben.

Meer info Informatie over aanmelden

De huisvesting in dit complex wordt verhuurd en toegewezen door het Bewonersbedrijf Malburgen

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.