123 Flexwonen


De Jozef, Alphen aan den Rijn

Hoflaan 3, Alphen aan den Rijn

Woonforte begon in oktober 2017 met de verhuur van zo’n 75 studio’s in voormalig verzorginghuis St. Joseph in Alphen aan den Rijn. De corporatie verhuurt de appartementen aan in totaal ca. 116 jongeren, vluchtelingen, gescheiden volwassenen en andere zogenoemde ’spoedzoekers’. Zij staan niet lang ingeschreven als woningzoekende en maken daardoor weining kans op een reguliere huurwoning in de sociale sector. Woonforte biedt huurders van De Jozef een tijdelijk huurcontract aan. Ze kunnen hier drie maanden tot maximaal twee jaar wonen, ook als ze niet staan ingeschreven bij Woningnet.

Er zijn 1-kamerstudio’s voor alleenstaanden van ca. 23 m2. De 2-kamerstudio’s zijn bedoeld voor 2 personen zonder kinderen. Deze hebben afmetingen van 33 m2 tot 63 m2. ‘Het is de bedoeling dat buren iets voor elkaar gaan betekenen’, zo staat op de website van Woonforte. ’Is de buurman ziek dan doet iemand vanzelfsprekend boodschappen. En kan iemand lekker koken, waarom dan geen mensen uitnodigen’. ‘Wanneer iemand zich aanmeldt voor dit project volgt een kennismakingsgesprek. Wij vertellen wat we verwachten en wat we bieden. De kandidaat bepaalt of hij of zij daar past of niet.’

 

Aantal woningen
75 studio's voor ca. 116 bewoners
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Woonforte
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
1-kamerstudio € 367,37 huur en € 134,50 servicekosten, inclusief energiekosten. 2-kamerstudio's tussen € 428,48 en € 655,94 huur en € 134,50 servicekosten.
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Hier vind je informatie over wonen in de Jozef en aanmelden bij Woonforte

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.